Joulukalenterin luukku #17: Tiedätkö mikä oli sunnuntainäyttely 1980-luvulla?

Joulukalenterin luukun #17 takaa avautuu Huonekaluliike Timo Ylisen alkutaipaleelta muisteluja: Tiedätkö tai arvaatko mikä oli sunnuntainäyttely? Tämä liittyy ajan käytäntöihin sunnuntain aukioloista.

OIKEA VASTAUS:
Sunnuntaisin kauppojen aukiolot olivat hyvin rajoitettuja vielä 1980-luvulla. Lainsäädäntö ei sallinut kaupankäyntiä sunnuntaisin. Oli kuitenkin mahdollista pitää sunnuntainäyttely, mikä tarkoitti, että myydä ei saanut. Jokaiseen sunnuntainäyttelyyn piti erikseen hakea lupa viranomaiselta, joka sekin oli oma prosessinsa. Huonekaluliike Timo Ylinen muistelee pitäneensä yhden ja ainoan sunnuntainäyttelyn liikkeensä toiminnan aikana, sen alkutaipaleella. Väkeä oli ollut paikalla silloin valtavasti.

Kauppjen ja myymälöiden aukiolojen historiasta voit lukea lisää vaikkapa tästä Kalevan jutusta Aukiolojen pitkästä historiasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s