Joulukalenterin luukku #1: Mikä puulaji kuvassa?

VASTAUS:
MÄNTY

Mänty on havupuuta, kuten seetri ja kuusi. Havupuun laji on yleensä väriltään keltaista tai punertavaa. Havupuut ovat “pehmeitä” puulajeja, ja siksi helppoja materiaaleja huonekalujen valmistuksessa. Sen heikkous on kuitenkin myös pehmeydessä, sillä siihen tulee helposti naarmuja ja painaumia. Mänty on kuitenkin melko edullinen materiaali, ja mäntypuun tummat oksat ja puun vaaleus miellyttävät ulkoisesti monia. Tämän vuoksi mäntypuuta näkee usein myös mökkien ja maalaistalojen sisustuspaneeleissa.

Historian havinaa: Huonekaluliike Timo Ylisellä oli myös aikoinaan ns. ”mäntyhuone”, jossa oli pelkästään männystä valmistettuja huonekaluja. Materiaali oli erittäin suosittua 1980- ja 90-luvun taitteessa niin huonekaluissa kuin sisustuksessakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s